Bräckeminnen

 vapen.jpg

 

Välkommen Förord & Regler Nyheter 18-08-13 Musikhälja 2018 Gästbok Inlägg Bräcke mästerskapet Islossning Biografen Längre Artiklar Kändisar Sponsorer Privata bidragare Länkar BSK 100 år Karta

 

BSK 100 år

Bsk legender

DSC_0139.JPG DSC_0137.JPG
Roland Grip och Bengt Lindström Martin Nenzén, Lasse "Quntus" Johansson och Ingvar "Fikon" Wiklund

Rapport från jubileumskvällen lördag 7 maj

Vi var cirka 150 personer som samlades på Folkets Hus för jubileumskvällen på lördagen.  

Anna tog emot i entrén och minglet började därefter med välkomstdrink, snittar och massor av skärmar som Anna lagt ner åtskilliga timmar på. Eva-Karin har tagit fram statistik från fotbollen som visades. Thony hade ordnat filmvisningen. Många glada återseenden och minnen berättades under minglet - precis som det ska vara.

Sedan samlades vi i biosalongen som var fint och högtidligt dekorerad. Thony som höll ihop kvällen med den äran inledde med att introducera vår duktiga ordförande Bengt som hälsade officiellt och hjärtligt välkommen. Vi är så tacksamma att han är vår ordförande. Sedan var det dags för Ingvar att hålla ett tal om mycket intressant från vår kära sportklubbs 100 åriga historia. Han pratade om starten 1916 med fotboll och friidrott och fortsatte många av de 21 idrotter som varit med i BSK genom åren och hur BSK är en viktig del av samhället och byggandet av olika anläggningar. Ingvar hyllade också alla ledare i BSK och tog bland annat upp Åke Jonssons viktiga arbete i BSK och hur han mötte Åke på skolan redan på 60-talet. 

När Jörgen Persson tog vid pratade han om hur viktigt föreningslivet och ledarna är för barn och ungdomar. Han sa också att kommunen är glad över den även nationellt uppmärksammade anläggning, Outdoor Bräcke BSK byggt nu senast, år 2014. Därför ordnar kommunen grillplats på Outdoor. Jörgen överlämnade en symbolisk egentäljd grillning. Tack från oss i BSK.

Vi fick sedan videohälsningar från Maud Bernhagen och Lena Kantzy-Wallin generalsekreterare på Svenska basketförbundet och Monica överlämnade glasstatyetter både från Basketen i mellannorrland och SBBF. Agnes Windelhed hade också gjort en videohälsning som tyvärr inte kunde sändas - men hon hälsar o grattar BSK. Gymnastikförbundet hade skickat medaljer och diplom liksom skidförbundet och fotbollsförbundet. Vi fick även höra härliga BSK-minnen berättade av Bert och Ola som drog ner applåder. Thony påminde att det numera både finns en bok, 75 år, och ett nytt häfte för de senaste 25 åren, gjort av Bengt och Qvintus. Köp på kansliet!

Så var det dags för middag med BSK-tårta och dans fram på småtimmarna. Många härliga möten och samtal mellan gamla och nya BSK:are blev det under kvällen. Tack till alla som kom och till alla som gjort det möjligt! Det är så trevligt när vi ses i BSK!  

 

 Bräcke sportklubbs bloggsida

pafabsmall.jpg

staellningsbyggarna2-2.jpg

bracke-kommunsmall.jpg

a-laget-small.jpg

Sojnosmall.jpg

halogosmall.jpg

loggatradgard.jpg

ica-braeckesmall.jpg

mittradiosmall.jpg

nystlogosmall.jpg

bsk100-2.png

  facebook.jpg

Sponsorsidan