Bräckeminnen

 vapen.jpg

 

Välkommen Förord & Regler Nyheter 18-08-13 Musikhälja 2018 Gästbok Inlägg Bräcke mästerskapet Islossning Biografen Längre Artiklar Kändisar Sponsorer Privata bidragare Länkar BSK 100 år Karta

 

 

 

 

Herrmiddag 1973.

Bilder

 

 

 

Östersund 2003-04-28

 

Herr-middag

 

För sisådär 33 –32 år sedan umgicks det intensivt i de innersta kretsarna av Bräckes kulturelit vilket undertecknad hade det stora nöjet att tillhöra.

 

Vardagen bestod till största delen av hårt arbete och en hel del kul-tur. Möjligen var väl inte vårt stora engagemang de stora vernissagerna på Liljevalls konsthall utan vårt intresse riktades till dessa välgjorda skyltar som pyntade gator och gränder på närmare håll. Vem minns ej den fantastiska reklamskylten på Torpet signerad C. Johansson. Vill minnas att budskapet var cykelramar eller reklambyrå. Våra diskussioner kom väl aldrig till något slut i detta ärende.

 

Några mer hängivna konstälskare försökte sig på konstkupper på Storan i Ånge men efter  resoluta ingripanden av jourhavande medmänniska så kom dessa illdåd av sig.

 

För att få diskutera i vilken riktning vi trodde Bräckes egen konstnärselit med Pelle Löfgren i spetsen skulle utvecklas inbjöd undertecknad till herrmiddag en lördagsafton på Gränsgatan 50 i Norinska villan som stället kallas i folkmun. Klädsel var naturligtvis kostym och slips.

 

Herrarna, konstkännarna och politiska debattörerna Andersson, Lemon, Eklid samt Norin Karl-Oscar och Hans-Olov inbjöds.

 

Som sig bör inleddes med drink före, under och efter maten. Maten vilken fick många lovord under måltiden som inte inmundigades under tystnad utan avnjöts till djupa samtalsämnen.

 

Det vore oförskämt att inte ge Er receptet på den kulinariska sensationen som tillreddes under ständigt provande av både det ena och det andra.

 

Herr-middags låda: 

                      1 ring falukorv

                      3 gula lökar

                      5 röda tomater

Detta skivas och varvas i ugnssäkert, smörat fat. Tillsätt en blandning av 3 dl grädde smaksatt med pepparrot. In i ugn i 175 grader tills det kokar eller tar slut i glaset. Serveras med kokt Bensjö potatis, delvis skalad, TILL mellanöl och plastförpackad snaps .

 

Efter måltiden färdades hela sällskapet till de Blomkvistska salongerna vid Riksvägen för att på närmare håll studera den konst som fanns därstädes. Liksom på de flesta andra inrättningarna konstkännarna besökte så serverades det dryck, köpt eller medhavd.

 

Kvällen avslutades på Torpet för delar av sällskapet. Vissa drog för draperiet tidigare för att vakna utvilad till ännu en konstrunda.

 

Varje gång undertecknad tittar på bilderna från denna herr-middag förundras jag över att kameran alltid fanns med och inte försvann. Det hände väl en och annan gång att saker och ting glömdes bort och försvann. Korten från denna kväll finns kvar och därtill många, många roliga minnen.

 

Med kameran och pennan.

 

Hans Olov Norin

 

Bilder

 

 

 

 

 

 

 

pafabsmall.jpg

staellningsbyggarna2-2.jpg

bracke-kommunsmall.jpg

a-laget-small.jpg

Sojnosmall.jpg

halogosmall.jpg

loggatradgard.jpg

ica-braeckesmall.jpg

mittradiosmall.jpg

nystlogosmall.jpg

bsk100-2.png

  facebook.jpg

Sponsorsidan