Bräckeminnen

 vapen.jpg

 

Välkommen Förord & Regler Nyheter 18-08-13 Musikhälja 2018 Gästbok Inlägg Bräcke mästerskapet Islossning Biografen Längre Artiklar Kändisar Sponsorer Privata bidragare Länkar BSK 100 år Karta

 

Skogen Släkten Sågen

Slaektbok-beskuren.jpg

SKOGEN SLÄKTEN SÅGEN om Edlings i Bräcke

Min syster Liselotte Weissbach och jag har givit ut en ny bok om Bräcke.

Den var tänkt som en släktkrönika över vår släkt Edling. Men under arbetets gång ville vi skriva om så mycket mer. Därför har den blivit en historiebok om skogens utveckling över tid, om Bräckes sågverk från 1880-tal till år 1974 då den gamla skorstenen sprängdes och föll i bitar, om vår anfader som var dragon och stred i Armfeldts armé. Du hittar en artikel om gårdarnas historia i byn, om en släkt bönder som blev gästgivare och så småningom drev bland annat en ångbåtsrörelse och ett Handelsbolag, tillsammans med andra intresserade. En kusin och två tremänningar har varit våra med-författare.

 

Boken innehåller många gamla fotografier på miljöer och personer från förr. Kanske kommer du att känna igen någon släkting eller vän på bilderna.

Boken finns att köpa i Bräcke på Glassbaren eller på Coop. Alla bibliotek i Bräcke kommun har boken och visst går den att köpa, sänd en beställning till E-post-adressen nedan, så ordnar sig det.

 

Trevlig läsning!

Anita Edling

edlinganita@gmail.com

ISBN: 978-91-639-7986-6

En läsarkommentar:

Häromdagen åkte jag tåg från Bräcke till Stockholm. Oftast läser jag tidningen eller bara slumrar, men nu tog jag fram boken "SKOGEN SLÄKTEN SÅGEN - om Edlings i Bräcke" och sträckläste den ända till Stockholm. Sällan har en tågresa gått så fort!

Det är en mycket intressant släktkrönika, som sträcker sig ända från 1600-talet till mitten på 1900-talet. Men det är dessutom skogs- kultur- och näringslivshistoria, nostalgi om Jämtland/Bräcke och trakten kring Revsundssjön.

Boken är mycket lättläst med ett innehållsrikt språk, många bilder, kluriga illustrationer och humoristiska kommentarer.

Min syster och sommargranne Elisabeth Oscarsson från Jönköping har också sträckläst boken och tyckte att den var jättebra och intressant

 

Per Gudmund Lindencrona från Kalmar i juli 2018

(med en mamma och många släktingar från Jämtland)

 

Tillbaka

pafabsmall.jpg

staellningsbyggarna2-2.jpg

bracke-kommunsmall.jpg

a-laget-small.jpg

Sojnosmall.jpg

halogosmall.jpg

loggatradgard.jpg

ica-braeckesmall.jpg

mittradiosmall.jpg

nystlogosmall.jpg

bsk100-2.png

  facebook.jpg

Sponsorsidan